2012. november 9., péntek

Meggyes-mandulás poharas piskóta


Meggyes-mandulás poharas piskóta ca. 660 Ft

1 pohár kb. 10 dkg darált mandula (Aldi, Lidl 20 dkg-os kiszerelésben) ca. 440 Ft
¼ pohár xylit ca. 100 Ft
6 db tojás (ca. 240 Ft)
15-20 szem magozott meggy (nekem kertből van a fagyasztóban, ca. 100 Ft) A főtt-sült gyümölcs nem paleo, kihagyható. Helyettesíthető étcsokoládé darabokkal, vagy aprított (nem darált) mogyoróval, mandulával stb.
1 kávéskanál szódabikarbóna
Nagyon szeretem ezt a sütit. Nagyon jól variálható és több napra is jól tárolható, viszonylag nagy mennyiség. Sütöttem már tortának, muffinnak, de szimplán tepsiben is jól mutat. Időnként a tészta feléhez keverek kakaót és úgy sütöm. Tehát variálható, változatossá tehető és egyszerű.
Felütöd a tojásokat, habosra kevered a cukorral, majd zutty bele a mandulával elkevert szódabikarbóna. Bele a gyümölcs vagy a magok. Folyós, jól önthető állagú lesz. Mehet az előmelegített sütőbeJ 180 fok, légkeverés, 30-35 perc.


Meggyes-diós poharas piskóta

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése