2012. november 9., péntek

Sült kacsacomb párolt káposztával

1 közepes fej fehér vagy lila káposzta
4 db kacsacomb
só, bors, majoranna, paprika, ecet
1600 Ft/4 fő

A káposztát csíkokra gyalulom, picit sózom és állni hagyom. Addig a kacsacombok mindkét oldalát a fűszerekkel bedörzsölöm, majd mindkét oldalát serpenyőben hirtelen megpirítom, majd forró sütőben, alufóliával letakarva, kb. 1,5 óra alatt, 180 fokon, légkeverésen, puhára sütöm. Időnként zsírjával locsolgatom. Mikor beköltöztettem a kacsát a sütőbe, jön a káposzta. Pici zsiradékon hagymát pirítok, xylitet karamelizálok, pici piros paprikával meghintem, majd mehet rá a kinyomkodott reszelt káposzta és pici só. Kb. fél óra alatt puhára párolódik. A legvégén néhány csepp ecettel ízesítem, majd rottyan még egyet és lezárom. Jöhet is a tálalás!:-)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése