2013. január 20., vasárnap

almás zabgolyók

Hihetetlen, de az almás zabkekszem nem jutott el a sütőig :-) Tegnap szerettem volna kipróbálni egy tojásmentes változatot. Bekevertem a hozzávalókat, majd Dorina megkóstolta és közölte, hogy "Anya ezt ne süsd meg ez így isteni finom". Így a tészta fele golyó lett, a másik fele, pedig keksz. Szerintetek maradt mára??? A helyes választ beküldők között zabkekszet sorsolok ki ;-)

Íme a hozzávalók akár keksznek, akár golyónak:
20 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
4 tk kókuszcukor
3 tk méz
2 db édesebb közepes nagyságú alma
3 tk vanília aroma
2 tk fahéj
kb. 1 dl 100%-os almalé

Tojás és szódabikarbóna nélkül más állagú lesz a tésztád. Ne ijedj meg, ugyanolyan szép és finom lesz!


update: mivel ipari mennyiségben sütöm:-) így felgyorsítottam az elkészítés folyamatát. Turmixgépbe aprítom a zabpelyhet és a kókuszt a cukorral, fahéjjal, majd kiöntöm keverőtálba. Ezt követően megpakolom a turmixot almával, felöntöm az almalével, vaníliával és összeturmixolom. Ez mehet a száraz hozzávalókhoz és kész is a tészta:-)

Isteni finom...a csajok szerint. Ugye a zab kompromisszumnak tekinthető. Elvileg gluténmentes, de sok esetben gluténnel szennyezett környezetben dolgozzák fel. Lassan felszívódó szénhidrátként a preventív jelleggel paleozok körébe elfoghadható, alkalomszerűen. Szóval inkább zabkása, mint tejbedara ;-) A csajok és apa is időnként fogyasztják akár palacsintának, de sűrítésre is kiváló;-)





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése