2013. január 25., péntek

Gulyásleves, sajtos-kolbászos muffin

Szilvi receptje:-)


GULYÁSLEVES:

Hozzávalók 4 főre:/1200Ft/
60dkg sertés lapocka
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
hagyma, fűszerek

Elkészítés:
A húst összekockázom, a hagymát zsírban megpirítom, pirospaprikát szórok rá. Ráteszem a húst, összeforgatom, 3-4 dl vízzel felengedem, ízesítem, só, bors, kömény, stb. Kb 50 perc főzés után beleteszem a felkarikázott zöldséget és a  kockára vágott zellert. Öntök még rá vizet és készre főzöm.


SAJTOS-KOLBÁSZOS MUFFIN


Hozzávalók: /12 db nagyobb muffinhoz/ 500Ft
10-15 dkg lenmag-szezámmagliszt keverék,
4 tojás,
2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszzsír,
só,
őrölt kömény,
sajt, szalámi


Elkészítés:
A lisztet kikeverem a fűszerekkel, tojássárgájával, zsiradékkal és annyi vízzel, hogy keverhetően sűrű legyen /nokedli tészta/. A tojásfehérjét felverem, és óvatosan összedolgozom a tésztával. Majd az előre kizsírozott muffin formába kanalazom, 2 kanál tészta - egy szelet szalámi- egy kanál tészta. A tetejére kis sajt darabot teszek.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése