2013. január 2., szerda

Gulyásleves


30 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
bors
pirospaprika
1 db paradicsom 
1 db paprika
4-5 db sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1 db paszternák
3 szál zellerlevél

(kizárólag a nagyon érett paradicsom a paleo. Én fagyasztott paradicsomot használok, melyet nyári nap érlelt, saját kézzel szedtem, saját szemmel győződtem meg érettségéről ;-) )


ca.: 700 Ft


A felkockázott vöröshagymát zsíron üvegesre párolod, adsz hozzá 2-3 kisebb gerezd aprított fokhagymát, azt is picit megfuttatod, majd mehet hozzá 1 teáskanál pirospaprika, ezt elkevered. A pirospaprika elkeverésénél húzd le a fazekat a főzőlapról, mert hamar ég és keseredik. Ezt követően dobd rá a felszeletelt paradicsomot, paprikát és pici vizet. Kb. 10 perc elteltével elkészül a lecsóalapod, amit fűszerezel és mehet bele a megmosott, felkockázott sertéscombocska. Felöntöd hideg vízzel épp, hogy ellepje, majd főzöd kb. 1 órát, majd mehetnek bele a karikára vágott zöldségek. Így még rotyog kb. fél órát és kész is! Jó étvágyat!

Az előző napi pöriből vagy fagyasztott maradék pöriből szoktam csinálni a gulyás levest, így felettébb gyorsan elkészül. Amíg fő, addig gyorsan összedobok mellé egy mandulás piskótát, csokis öntettel :-)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése