2013. április 13., szombat

Szezámos lepénykenyér

Az elmúlt két hónapban nem kis feladatot adott a tojásmentes és ehető kenyerek elkészítése.

Hozzávalók:
3 ek lenmagpehely
9 ek forróvíz
20 dkg szezámliszt
1/2 tk só
1/2 tk eritrit (elhagyható)
1-2 ek szezámmag a tetejére

1. a lenmagot 1-2 órára beáztatod a forróvízbe
2. hozzákevered a többi hozzávalót
3. ha szükséges még teszel hozzá vizet úgy, hogy kenhető állagot kapj.
4. tepsibe eltapicskolod, megszórod szezámmaggal, majd mehet 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
5. vágd négyszögletesre és töltsd kedvedre! :-)




3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy a szezámliszt pontosan milyen lisztet takar? Pellet szükséges vagy jó lesz az aprítógépben megőrölt szezámmag is?
Köszönöm,
Zsuzsi

Judit írta...

Szia Zsuzsi! Jó lesz az aprítógépben megőrölt pellet is (egész lisztes lesz ám ;-) ) És a lenmagot is őrölheted úgy. Azt is lisztessé tudod porítani.
Jó főzőcskézést! :-)

Judit

Névtelen írta...

Szia Judit!
Köszi a tegnapi gyors válaszod, megsütöttem a lepénykémet. :) Tettem hozzá még 1 evőkanál darálatlan mákot. Isteni finom, megvan az új sláger egy időre.
További jó paleózást!
Zsuzsi

Megjegyzés küldése